Mihriban Suat Bedük İlkokulu, 2A Sınıf öğretmeni Ferda BAŞPINAR önderliğinde öğrencilerine eğitimin önceliğini, hayal gücünün önemini hatırlatan etkinlik düzenledi.

Etkinliği Ressam, Bestekâr ve T.C. Kültür Bakanlığı Halk Şairi sanatçısı olan ben Perihan KOCA uygulatmaları ile gerçekleştirdik.

Okulun bahçesinde güneşin aydınlığı, okulun huzur veren varlığı, bahçenin şen cıvıltısı, dalgalanan bayrağı ve her biri ayrı cevher olan geleceğimizin gençleri, büyükleri, emanetçileri olan çocuklarla heyecanla renklere dokunduk, renklerin kâğıt üzerindeki dansını gözlemleyerek hem öğrendik, hem eğlendik.

Resim sanatını, renklerin etkileşimi, tonlamalarını ve birbirleriyle geçişlerini Akrilik boya ile uyguladık. Uygulamayı gerçekleştirirken de hem doğaya, hem Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına hem de eğitim ve öğretimin en iyi araçlarından birisi olarak görsel sanatların bir kolu olan resim hakkında izlenim ve deneyimler kazandık.

Etkinlik esnasında, Ferda Öğretmenimizi öğrencileri ile baş başayken gözlemlediğimde büyük bir hayranlık ve umut hissettim. Her bir öğrencisini ayrı ayrı ayrı duyuyor, görüyor, hissediyor ve cevaplıyordu. Her birine ayrı birey olduklarını hissettirerek ayrım yapmaksızın yaklaşımda bulunuyordu.

Okulun bünyesinde eğitim veren diğer öğretmenlerin de ayrı ayrı değerlere sahip olduğu, aynı yüreklilikle, sevgiyle ve heyecanla bugünün çocukları yarının gençleri olacak evlatlarımızın üzerlerine titreyerek ciddiyetle yetiştirdiklerini velilerin söylemlerinden gözlemledim.

Yaklaşık iki yüz öğrencisi olan okulun kapasitesinin daha çok öğrenciyi ağırlayacak yapıya, bilgiye, birikime ve donanıma hazır olduğunu ve öğretmenleri ile eğitimin bayrağını daha yukarıya kaldıracak azim, karar ve çalışkanlığa haiz olduğunu ifade etmek isterim. Diğer taraftan çocuklara sunulan, çeşitli etkinlikler, faaliyetler, turnuvalar, etütler, yaşam alanları, oyun alanları, yemekhane, anasınıfı, kütüphane, konferans salonu gibi kapsama sahip olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Okulun çatısı altında buluşan büyük küçük tüm kalpler, adeta çocukları için seferber olup bir aile ruhuyla hareket ediyor, kocaman bir sevgi çemberi ile eğitimi, öğretmenleri ve çocukları sarıyordu.

Bu arada değinmeden geçemeyeceğim bir diğer husus da velilerin, öğrencilere ve öğretmenlere olan saygı ve sevgi çerçevesinde durmaları gereken yeri bilerek hareket etmeleri ayrıca okulun disiplin, anlayış ve duruşunu yansıtıyordu.

Ayrıca Destek Hizmet Personeli Ali Kılınç’ın da bu büyük ailenin değerlerinden biri olduğunu da gözlemle söylemek isterim.

‘‘ Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.’’

‘‘Öğretmenlik ömür boyu sürecek bir öğrenciliktir.’’

‘‘Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir.’’

‘‘ Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.’’

‘‘ Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.’’

Çocuklar için: ‘‘Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.’’

Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN Eğitim, çocuklar ve öğretmenler ile ilgili sözlerinden cesaretle ve izninizle Ferda Öğretmen, Ulaş Öğretmen, müdüriyetin ve sizlerin huzurunda okulda görev yapan öğretmenlerimizin yanı sıra eğitimde katkı sağlayan tüm emektar öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve selamlarımla kutlamak ve teşekkür etmek isterim.

Mihriban Suat Bedük İlkokulu HAKIKINDA Resmi sayfasından aldığım bilgilerin devamında, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına atfen yazdığım şiiri, etkinlik görsellerini buraya ekleyerek yaklaşan Öğretmenler günü vesilesi ile öğretmenlerimizin gününü ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızı kutluyorum.

VİZYON: Sosyal, kültürel faaliyetleri, sportif aktiviteleri, akademik başarısıyla; tecrübeli, dinamik eğitim kadrosuyla ilçemizde örnek gösterilen bir kurum olmaktır.

MİSYON: Öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmelerini istiyoruz. Yarının büyüklerinin eğitimli, kültürlü, donanımlı, kendine güvenen bireyler olarak ülkemizin geleceğine temel oluşturmaları için çalışıyoruz. Öğrencilerimizi, içinde bulunduğumuz çağın imkânlarını kullanarak, bilgiye ulaşabilen ve bilgiyi kullanabilen, tutarlı, kararlı, vicdanlı, toplumla barışık bireyler olarak yetiştirmek için varız.

MİHRİBAN SUAT BEDÜK İLKOKULU TARİHÇESİ: Hayırsever vatandaşlarımız arasında yer alan Sayın Suat Bedük’ün Kendi Okulunu Kendin Yap Kampanyasına katılarak yaptırmış olduğu Mihriban Bedük İlkokulu - Suat Bedük Ortaokulunun açılışını bugün büyük bir memnuniyetle yaptım. Kendisine teşekkür ediyor ve okulun Milli Eğitim camiasına ve yöreye hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kenan EVREN Cumhurbaşkanı Okulumuz 1987 yılında Suat Bedük tarafından eşi Mihriban Bedük adına yaptırılmıştır. 1987-1988 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başlamıştır. Okul; Mihriban Bedük İlkokulu ve Suat Bedük Ortaokulu olarak planlanmış, ikili eğitim yapılmıştır. 1997-1998 eğitim öğretim yılında Mihriban Suat Bedük İlköğretim Okulu adını almıştır. 2012 yılında binaya güçlendirme yapılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak ilkokula dönüştürülmüştür. Okulumuzda Mihriban Suat Bedük İlkokulu adıyla eğitim öğretime devam edilmektedir.

 

OKULUMUZA ADINI VERENLER MİHRİBAN BEDÜK 1914 tarihinde İzmir’ de doğdu. Özel Notre Dame De Sion Fransız lisesinden mezun oldu. İngilizce, Fransızca ve İtalyanca eğitimi aldı. Resim ve müzik ile meşgul oldu. 27.0.1986 tarihinde vefat etti. MEHMET SUAT BEDÜK 1911 yılında Siirt’te doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Fransızca ve Arapça öğrendi. Avukatlık ve hakimlik yaptı. İstanbul İl Meclis üyeliği görevinde bulundu. 10. ve 11.dönemlerde TBMM Milletvekili seçildi. 05.02.1995 tarihinde vefat etti.

KADROSU:

Müdür (Vekil): Fadime AKIN

Müdür Yardımcısı (Vekil): Hacer ÇARPAR

Sınıf Öğretmenleri:

Ferda BAŞPINAR

Ulaş KAÇMAZ

Ertan NUHOĞLU

Jülide TUNG

Erdoğan ÖZKAN

Recep ÖZDEMİR

Nurşan ASLAN

 

ÖZEL EĞİTİM SINIFI ÖĞRETMENLERİ

Şükran AYDIN

Fatma Funda ŞEKERCİ

Rukiye Arı DEMİR

Ana Sınıfı Öğretmeni: Sinem SARGIN

Özel Eğitim Sınıfı Rehber Personeli: Beyhan AKTAŞ

Destek Hizmetler Personeli: Ali KILINÇ

 

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ

 

Eğitim, öğretim, kültür, sanattık

Köylerde kentlerde akın başlattık

Ülkeyi sil baştan kurduk yarattık

Yüzyıllar boyunca kalsın ebedi

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

 

Beşikten mezara Türklükle doğduk

Devrimler yaparak devrilmez olduk

Çalıştık, ürettik seferber olduk

Yüzyıllar boyunca kalsın ebedi

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

 

Fabrika, sanayi üretim ağı

İlimle, bilgiyle aştık her dağı

Hiç kopmaz bizlerin bu gönül bağı

Yüzyıllar boyunca kalsın ebedi

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

 

Her kimlik, her yurttaş eşitlik görür

Bayrakla vatanın ruhu özgürdür

Hürdür her bireyin yaşamı hürdür

Yüzyıllar boyunca kalsın ebedi

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

 

Seçme ve seçilme hakkı kazanıp

Adalet ilkeli hukukla kalıp

Yüzyılın lideri önderi anıp

Yüzyıllar boyunca kalsın ebedi

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

 

Bireyden millete diktir başımız

Tarladan tabağa milli aşımız

Satılık değildir hiçbir taşımız

Yüzyıllar boyunca kalsın ebedi

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

 

Demokrasi ve ahlak vicdan sesimiz

İstikbal göklerde diyor neslimiz

Harcatmak olamaz yok bu lüksümüz

Yüzyıllar boyunca kalsın ebedi

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

 

İstibdad kahrolsun istiklâl bizken

Bayrağın, toprağın çizgileriyken

Karanlık her gücü ezip geçerken

Yüzyıllar boyunca kalsın ebedi

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

Perihan KOCA 28.09.2023

www.perihankoca.com
perihankoca9@gmail.com

perihan_koca@hotmail.com

Facebook & Twitter & Instagram