Geçen yıllarda ülkü ocakları genel başkanı olarak görev yapan akademisyen Sinan Ateş, önceki gün Ankara'nın göbeğinde silahlı saldırıya uğradı.

 

Başından vurulan Ateş hayatını kaybetti, arkadaşı Selman Bozkurt ise omzundan yaralandı. Olayla ilgili saldırganla birlikte 3 kişi gözaltına alındı.

KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Saldırıya ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti teşkilatlarının sessizliğini koruması dikkat çekerken; Ateş'in katil zanlısının kimliği de belli oldu.

BirGün'den Timur Soykan'ın haberine göre; Ateş’in katili 23 yaşındaki Emrecan Ç.

Yozgat Sorgun nüfusuna kayıtlı olan Emrecan Ç.'nin taksirle yaralamadan üç, kasten yaralamadan 2 ve uyuşturucu kullanmaktan bir suç kaydı bulunuyor. 

FOTOĞRAFLAR DİKKAT ÇEKTİ

Emrecan Ç.’nin sosyal medya hesabında elinde kılıçla bir fotoğrafı var. Ayrıca bir dönem Facebook profili fotoğrafı ise 'kalaşnikof'.

 

Öte yandan Emrecan Ç. sosyal medyada motosikletle çok sayıda fotoğrafını paylaşmış.

DİĞER SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENEMEDİ

Motosikletteki diğer saldırganın kimliği henüz belirlenemedi. İki zanlıyı yakalama çalışmaları devam ediyor.

Sinan Ateş’e 5 kurşun isabet ettiği belirlendi. Bir kurşun çene altı boyun, bir kurşun karın, 2 kurşun sağ bacak ve bir kurşun sol bacağına isabet etti.

Sinan Ateş’in yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt, sırtından vuruldu ve kurşun sağ omzundan çıktı. Selman Bozkurt’un silah kanuna muhalefet, 3 adet kasten yaralama, bir taksirle yaralama, bir işyerinden ve kurumdan hırsızlık bir adet oto hırsızlığı suç kaydı var.