İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün görülecek. İmamoğlu’nun dört yıl bir aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya ilişkin avukatı Kemal Polat, Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu.

Geçen haziran ayında görülen son duruşmada, mahkemeye sundukları uzman görüşüne ilişkin raporun incelenmek üzere savcılığa gönderildiğini anımsatan Polat, “Şimdi savcılık, inceleme neticesinde ne diyecek onu göreceğiz. Ara karar verilmesi gerekiyor” dedi.

"İSTANBULLUNUN SEÇİM İRADESİ YAGILANIYOR"

Bugünkü davayı değerlendiren CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise, "Adalete susamış 85 milyon vatandaşımızın da bildiği gibi bugünkü davada sadece İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu değil, 16 milyon İstanbullunun seçim iradesi yargılanıyor. Vatandaşın gündemini ön planda tutmaya çalışanlar; vatandaşın derdini siyasetin ana gündemi yapanlar cezalandırılmaya çalışılıyor" dedi.

"85 MİLYONA ADALET GETİRECEĞİZ"

Bu davalarda gündem değiştirerek CHP'li belediyelerin hizmet etmesini engellemeye çalıştıklarını ifade eden Kaftancıoğlu, "Bu çaba içinde olanlar bilsinler ki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, adalet bekleyen 85 milyona adaleti getireceğiz! Asla bir adım dahi geriye atmayacak ve hak, hukuk ve adaleti bu topraklarda yeniden tahsis etmek için mücadelemizi amansız şekilde sürdüreceğiz. İktidarın İstanbul’u kaybetmesiyle başlattığı bu baskılar ve nefret bizi yıldıramayacak. Onların talimatlı yargısı varsa, bizim hak, hukuk ve adaletin güvencesiyle eşit günlerde buluşacağımız milyonlar var" ifadelerini kullandı.