İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Şeker Bayramın üçüncü gününde kentte Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleriyle çifte bayram kutlamalar yapacak. İstanbulluların ve özellikle çocukların buluşma yeri Maltepe Etkinlik Alanı olacak. ‘23 Nisan Çocuk Karnavalı’nda atölyeler, sihirbaz gösterileri, tiyatro oyunları ve konserler düzenlenecek.

 

Arnavutköy Kültür Merkezi’nde, Bağcılar Pazar Alanı’nda, Beykoz Küçüksu Mesire Alanı’nda ve Sarayburnu’nda birbirinden renkli ve heyecanlı etkinlikler düzenlenecek. 23 Nisan’da İBB Kültür Merkezleri’nin sahneleri de açık olacak. Ücretsiz çocuk oyunları sergilenecek.

 

“Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleri kapsamında tüm yaz boyunca İstanbul yollarında olacak “Cumhuriyet Otobüsü” 23 Nisan Pazar günü 12.30’da Sarayburnu’ndan yola çıkacak. Kutlamalar kapsamında ise Metro İstanbul araçları, Ata bayrakları ve yolculuk kurallarının yer aldığı ilkokul fişleri ile süslendi. Deprem bölgesi Hatay’daki 23 Nisan şenliği, 24-25 Nisan’da da devam edecek. Dayanışma tırının mobil sahnesi, hem çocuklar hem de yetişkinler için pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapacak.