CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda sahada en çok Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ismini duyduklarını söylemesini eleştirdi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün aktardığına göre Tekin, "Bir siyasi partinin il başkanı, bir başka siyasi partiden kimin aday olacağını tarif ediyorsa bu çok büyük nezaketsizliktir. Ben, ‘Meral Hanım'a başbakanlık yakışmaz, aslında Koray Aydın'a yakışır' diyebilir miyim? Çıkar, Cumhurbaşkanı adayı olarak liderini tarif edebilir. Buna bir şey diyemem. Ama CHP kimliğini taşıyan birisini tarif etmeye hakkı yok. Onu ancak CHP Genel Başkanı tarif edebilir" ifadelerini kullandı.

KAVUNCU: MAKSADIM ASLA KARIŞIKLIK ÇIKARMAK DEĞİL

Kavuncu da gelen eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, "Bazı insanlar Mansur Bey'in adının geçtiğini ilk defa duyuyormuş gibi yapıyor. Ben de buna şaşırıyorum. Sahadaki durumu bütün samimiyetimle söyledim. ‘Mansur Bey aday olsun, olmasın, şu adaylık için uygundur' demedim. Bana sorarsanız en uygun aday bizim genel başkanımız. Bir kadının, partimizin genel başkanının cumhurbaşkanı olmasını isteriz. Altılı Masa'nın göstereceği her aday uygundur. Aday belirlenirken ‘En uygun aday kim, kim kazanır'  soruları kıymetlidir. İkisini bir araya getirdiğimizde sıkıntı kalmıyor. Maksadım asla karışıklık çıkarmak değil. Böyle bir düşüncem de olamaz. Ben, saha izlenimlerimi söyledim. Bunu partime bildirmek de görevdir. Altılı Masa'nın vereceği karar ne olacaksa, o aday için canla başla çalışacağız" demişti. (HABER MERKEZİ)

Kavuncu: Biz Akşener'e aday ol diyoruz, o da söyleyeceğimi söyledim diyor