Devrimci Yol’cu Gökhan Gür, geçtiğimiz gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Bugün ise dostları ve yoldaşları Gür’ün cenazesini için Ordu Perşembe’de defnetmek için bir tören düzenlediler. Polis tören esnasında Gür’ün tabutuna, dostlarına ve yoldaşlarına saldırdı; mezarlık içinde biber gazı sıktı; cenazeyi kaçırmaya çalıştı ve en az 10 kişiyi gözaltına aldı.

En az 10 gözaltı var, şehir dışından gelen araçlar arama kararı olmamasına rağmen aranmak istendi

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Devrimci Yol’cu Gökhan Gür’ün Ordu Perşembe’deki cenazesine polis saldırdı. Dostlarının ve yoldaşlarının Gür’ü defnederken bir tören yapmasına engel olmaya çalışan sivil polisler ve çevik kuvvet polisleri tabuta da saldırdı. Gür’ün cenazesini kaçırmak isteyen polislere izin vermeyen devrimci gençler tüm engellemelere rağmen töreni gerçekleştirdi ve törenin ardından onlarca çevik kuvvet polisi tarafından işkenceyle gözaltına alındı. En az 10 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Gözaltıların ardından ellerinde herhangi bir arama kararı bulunmamasına rağmen şehir dışından tören için gelenlerin bulunduğu otobüs polis tarafından arandı. Avukatlar duruma itiraz etti. 

Avukatların gözaltına alınan müvekkilleriyle görüşmesine engel 

Gözaltına alınanların sağlık kontrolünden geçirilmeden Emniyet içerisinde götürüldüğünü aktaran avukatlar, kendilerinin de müvekkilleriyle görüştürülmediğini açıkladı. Şu anda Emniyet içerisine alınmadıklarını gazetemize aktaran avukatlar “Şu anda içeride gözaltına alınan müvekkillerimize işkence etseler Emniyet’e girerken sağlıklı olduklarına dair resmi kayıt olmayacak” ifadelerini kullandı.

Polis işkencesiyle gözaltına alınanların Perşembe ilçesinden Ordu’ya gönderileceği, işlemlerinin orada yapılacağı bilgisi verildi. Suçlamanın ise “örgüt propagandası” olduğu öğrenildi. 

Gökhan Gür kimdir? 

Gökhan Gür, 28 Mayıs 1958 tarihinde Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdu. Perşembe Eğitim Enstitüsü’nden 1978 yılında mezun olarak Şanlıurfa Viranşehir’de daha sonra Birecik, Uzungöl ve Malatya’da öğretmenlik yaptı. Devrimci mücadele içinde yer aldığı için öğretmenlikten atıldı. 1984 yılında tutuklanarak Diyarbakır Hapishanesi’ne götürüldü. Tahliye olduktan sonra Ankara, İstanbul ve İzmir’de mücadelesine devam etti. 22 Ağustos 2022 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

(kaynak etelgraf)

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.