Fenerbahçe-Konyaspor maçında “Hükümet istifa” diye bağıran Fenerbahçeli taraftarlara 6222 sayılı kanun kapsamında verilen seyirden men cezasına ülke genelinde tepkiler sürüyor. 27 senedir Fenerbahçe tribününde bulunan Alper Çağrı da evine ceza tebligatı gelen taraftarlardan birisi. Cumhuriyet gazetesine konuşan Çağrı, “27 senedir tribündeyim. Kendimizi her zaman siyasetten uzak tutmaya çalıştık. 3 Temmuz’la siyaset kendisi Fenerbahçe’yi içine çekmeye çalıştı. Mevcut iktidarın ve bakanların 3 Temmuz’daki açıklamaları ile işleyen süreçle bütün Fenerbahçe taraftarı siyasetin içinde kaldı” dedi. 

 

‘BİRİKİMİN PATLAMASI’

Çağrı, “Deprem felaketinde ortaya çıkan sonuçlar, bu birikimin bir patlaması. Yaşananlar ve yetersiz kalınması üzüntüyle birlikte bir tepkiyi ortaya çıkardı. 2002’de yine Fenerbahçe tribünlerinde Mesut Yılmaz’a karşı da pankart açıldı. Konyaspor maçında olan olayı eleştirenler, ‘Sandıkta görüşürüz Mesut Bey’ pankartını gururla paylaşan insanlar. Tebligat yapılanların hepsi devletçi ve vatanını, milletini seven insanlar” diye konuştu.

‘ELEŞTİRMEYECEKSEM...’

Fenerbahçe taraftarı Çağrı, “Aldığımız ceza ‘ulan’ kelimesinden tehdit ve hakaret kapsamında. Ç.Rizespor Kulübü, bizlere ‘Lağım faresi’ dedi, asıl bunlar hakaret! 3 Temmuz döneminde Fenerbahçe, FETÖ’ye karşı mücadele ederken, onlarla kol kola, omuz omuza olan insanlar, şimdi bize ‘Vatan haini’ diyor. En çok bu zorumuza gidiyor. Hata görüp eleştirmeyeceksem, sorumluları istifaya davet edemeyeceksem, bu ülkenin vatandaşı olmanın ne anlamı kalıyor? 8 yıl önce Fenerbahçeli futbolcuları taşıyan otobüs kurşunlandı. 8 senedir bu cinayete teşebbüs faili meçhul kaldı. Bunları bulamadılar, maça ikinci defa gelen bir arkadaşımı yüz tanıma sisteminden bulup evine gitmişler! Madem böyle bir sistem var, 8 senedir failler neden bulunamıyor?” diye konuştu.