Eğitimci Yazar Bayram Sevgen İyi Parti Milletvekili Aday Adayı Bayram Sevgen'i Anlattı.

Bu güne kadar binlerce çocuğu eğittim. Köy okullarını da büyük şehirleri de çok iyi bilen birisi olarak memleketimin her köşesindeki cevherleri görmüş, dokunmuş, onlara değer katmaya çalışmış bir eğitimciyim. Şimdi bu birikimimi siyaset alanında d

 

Evli ve üç çocuk sahibi olan Sevgen 1952 yılı Kars doğumludur.

İlk ve orta öğrenimini Kars’ta tamamladıktan sonra,1969 yılında Kars öğretmen lisesinden mezun olmuş, mesleğine köy öğretmenliği ile başlamıştır.1970 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünü kazanan Sevgen buradan 1974 yılında mezun olmuştur.

Üniversite yıllarında da öğretmenliğe devam eden Sevgen, önce ilkokul öğretmenliği yapmış, arkasından da lise Matematik öğretmenliği ne atanmıştır. Sırasıyla; Bakırköy Osmaniye Lisesi (Osman Ülkümen Lisesi),

Alibeyköy Lisesinde görev yaptım. 1978 yılında Ankara Fen Lisesi matematik öğretmenliği sınavını

kazanarak, Ankara Fen lisesinde görev almış, daha sonra İstanbul Atatürk Fen Lisesi’ni kurmak üzere

idareci ve matematik öğretmeni olarak görev almıştır.

1981 de askerlik görevini yaptıktan sonra Bayrampaşa Rıfat Canayakın Lisesi matematik öğretmenliğine atanan Sevgen ,Kadıköy Anadolu Lisesinde 11 yıl öğretmenlik ve bölüm Başkanlığı yaptıktan sonra, 1997’de devletten emekli olmuştur.

Emekli olduktan sonra,Galatasaray lisesinde ücretli matematik öğretmenliği, Özel Sezin Lisesinde eğitim genel koordinatörlüğü ve matematik öğretmenliği, Marmara Kolejinde matematik öğretmenliği, TEVİTÖL’de müdürlük, Oran Okullarında genel müdürlük yapan Sevgen,Bir süreden beri, İyi Parti genel merkezinde eğitim politikaları Başkanı ve Genel Başkan yardımcısı Sevinç Atabay’ın çalışmalarının içinde yer almış, zaman zaman ikili görüşmelerle fikirlerini kendisiyle paylaşma fırsatı bulmuştur.

Matematik, geometri ve eğitim üzerine kitapları ve çeşitli yazıları bulunan Sevgen, eğitim ve Öğretim üzerine çok sayıda konferanslar vermiştir. YÖK ün 14 Mayıs 1987 tarihli kararı ile Matematikçi unvanı alan Sevgen. İstanbul Çekmeköy İYİ Parti üyesi olarak, uzun yıllar, çok sayıdaki sivil toplum kuruluş ve dernekleri ile ilişkilerini parti menfaatine kullanmak istiyorum diyerek Siyasette girmeye karar verdiğini ifade etmistir.

 

Sevgen Sözlerine şöyle devam etti."Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı kalarak ülkeme ve milletime hizmeti bir şeref olarak görüyorum. Tecrübelerim doğrultusunda ülkemin gelişip ileri ülkeler seviyesine çıkması için her türlü öz veride bulunmayı kendime şiar edindim.

Bu güne kadar binlerce çocuğu eğittim. Köy okullarını da büyük şehirleri de çok iyi bilen birisi olarak memleketimin her köşesindeki cevherleri görmüş, dokunmuş, onlara değer katmaya çalışmış bir eğitimciyim. Şimdi bu birikimimi siyaset alanında değerlendirmek ve ülkemdeki tüm çocukların parlak bir geleceğe kavuşması için hizmet etmek istiyorum.

Yaşamış olduğumuz deprem acılarını dindirmek ve yaraları sarmak için daha fazla çalışmamızın idraki içindeyim. Bu eksende partimize güç vermek en temel amacımdır.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılının önümüzdeki seçimlerin önemini daha da artırdığını düşünüyorum. Ülkemin bundan sonraki yüzyıllarını daha aydınlık yarınlarla yaşayabilmesi için elimden gelen her katkıyı sağlamaya hazırım" diyen Sevgen ‘’her şeyden önce depremde yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbimin ülkemize bir daha böyle bir felaket yasatmaması için duacıyız ülkemizin şu an ivedilikle ele alması gereken meselelerinin başında eğitim olduğunu söyleye bilirim, yani iyi bir dinleyici olmak ve bunu karşımızdakine anlatmak çok önemlidir. Diğer sorunumuz ise üretmek ve köylüye gereken desteği vermek. İşte görüyoruz sadece ülkemizde değil dünyada çok ciddi sorunlar yaşanıyor, savaşlarla birlikte, deprem gibi, su gibi kuraklık gibi sorunlarla karşı karşıyayız, bunlar içinde acil çözümler bulunması gerekiyor, zaman kaybetmeden kim iktidar olursa olsun bu konuların ivedilikle ele alınması ve kalıcı çözümler üretilerek ve hayata geçirilmesi gerekir. İyi parti olarak bu konuda yeterli bilgi birikimi ve deneyime sahip olduğumuza inanıyorum. Eğer, ben değil biz olmayı eğitimimizin bir parçası olarak ele alırsak. inanıyorum ki sorunlar daha kolay çözülebilir ve bireylerin birbirine saygısı daha çok artar. Bu seçimde tüm partilerde yer alan milletvekili aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum, ülkemiz için en hayırlısı neyse o olsun. Bu ülke ve bu topraklar kolay kazanılmadı, bunu dikkate alarak hepimiz taşın altına elimizi sokmalıyız" dedi.