DEM Parti’nin yürüttüğü siyasi temas trafiği hız kesmeden sürüyor. Bugün Gelecek Partisi'ni ziyaret eden DEM Parti heyeti, önümüzdeki hafta AK Parti ve MHP ile de görüşeceğini duyurdu. Yapılan açıklamalarda dikkat çeken başlıklar arasında, TBMM bünyesinde "tam yetkili bir komisyonun" kurulması talebi yer aldı.

 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli’nin yer aldığı heyet, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede Türkiye’nin demokratikleşme süreci, PKK’nin 12 Mayıs'taki kongre kararı ve çözüm süreci odaklı yeni bir yol haritası değerlendirmeye alındı.

 

Görüşmeye dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“TBMM bünyesinde tam yetkili bir komisyonun oluşturulması ve siyasi partilerin bu sürece aktif şekilde dâhil edilmesini sağlayacak bir yöntemin benimsenmesi kritik öneme sahiptir.”

 

DEM Parti ayrıca, gelecek hafta hem bileşen partileri hem de ittifak ortaklarıyla istişarelerine devam edeceğini bildirdi. Bu temaslar kapsamında AK Parti ve MHP ile yapılacak görüşmelere de yer verildi.

 

 MHP ile Görüşme Salı Günü

 

DEM Parti'nin yaptığı ikinci açıklamada, MHP ile yapılacak görüşmenin detayları netleşti. Buna göre heyet, 27 Mayıs Salı günü saat 11.30’da TBMM’de MHP yetkilileri ile bir araya gelecek.