31 Mart yerel seçimlerine üç güm kala gözler anketlere çevrilirken, iktidara yakınlığıyla bilinen Asal Araştırma Şirketi'nden beklenen sonuç açıklandı. İstanbul ve Ankara anketlerinde 'ilginç' sonuçlar elde ettiklerini, Ankara'daki açık fark nedeniyle ikinci kez kontrol yaptıklarını duyuran Şirketin direktörü Adem Belede, sosyal medya hesabından sonuçları paylaştı.

Şaşkınlık yaratan fark, Ankara'da yüzde 20.6, İstanbul'da da ise Yüzde 3 olarak kaydedildi.Sonuçlara göre, Ankara'da CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş yüzde 54.4, Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok ise yüzde 33.8 oy oranına sahip.

Asal Araştırma'nın 'Ankara Seçmen Eğilimleri Mart 2024 Araştırması'nın sonuçları açıklanadı. Araştırmanın 20-26 Mart tarihleri arasından Ankara genelinde 2 bin 500 kişi ile bilgisayar destekli telefonla anket yöntemiyle yapıldığı belirtildi.

Araştırmada katılımcılara yöneltilen "Bu Pazar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oyunuzu verirsiniz?" sorusuna yüzde 54.4 kişi Mansur Yavaş derken, yüzde 33.8'i ise Turgut Altınok dedi. Araştırma sonucunda DEM Parti'nin oy oranı ise yüzde 2.8 olarak belirtildi. Ankara araştırmasının sonuçları şöyle:

▪️CHP (Mansur Yavaş): Yüzde %54.4

▪️AK Parti (Turgut Altınok): Yüzde 33.8

▪️İYİ Parti (Cengiz Topel Yıldırım): Yüzde 3.2

▪️Yeniden Refah Partisi (Suat Kılıç): Yüzde %2.4

▪️Zafer Partisi (Bartu Soral): Yüzde 1.2

▪️Diğer: Yüzde 2.2

Asal Araştırma'nın 'İstanbul Seçmen Eğilimleri Mart 2024 Araştırması'nın sonuçları da açıklanadı. Araştırmanın 22-27 Mart tarihleri arasından İstanbul genelinde 3 bin kişi ile bilgisayar destekli telefonla anket yöntemiyle yapıldığı belirtildi.

İstanbul'da ise CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 43.3, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum ise yüzde 40.1 oy oranına sahip. DEM Parti'nin oy oranı yüzde 3.8 oldu.

İstanbul araştırmasının sonuçları ise şöyle:

Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oyunuzu verirsiniz?

▪️CHP (Ekrem İmamoğlu): Yüzde 43.3

▪️AK Parti (Murat Kurum): Yüzde 40.1

▪️DEM Parti (Meral Danış Beştaş): Yüzde 3.8

▪️Yeniden Refah Partisi (Mehmet Altınöz): Yüzde 3.1

▪️Zafer Partisi (Azmi Karamahmutoğlu): Yüzde 2.9

▪️İYİ Parti (Buğra Kavuncu): Yüzde 2.6

▪️Diğer: Yüzde 4.2

GÖRSEL

 

(HABER MERKEZİ)