TC NET HABER
TC NET HABER
GÜNCEL

Artvin Çoruh Üniversitesi rektörü yurt yerine saray yaptırdı

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde 2018’de “çözülecek” denilen barınma sorunu sürüyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Artvin Çoruh Üniversitesi’nin yeni rektörlük binası tamamlanırken benzer dönemde başlayan yurt inşaatı bitmedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi rektörü yurt yerine saray yaptırdı
Paylaş:

Rektörlük binası yakın zamanda yenilenen Artvin Çoruh Üniversitesi’nde yurt tartışması başladı. Bir türlü bitirilemeyen yeni yurt inşaatı ve barınma sorunu nedeniyle misafirhane kız yurduna dönüştürüldü.

Öğrenciler, kalacak yer için çözüm bekliyor.

Coğrafi şartları gereği yapılaşmanın kısıtlı olduğu Artvin’de, 2018’de “çözülecek” denilen barınma sorunu yeni dönemde de kendini gösterdi.

Eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Artvin Çoruh Üniversitesi’nin yeni rektörlük binası tamamlanırken rektörlük binasıyla benzer dönemde başlayan yurt inşaatı ise bitmedi.

2018’de “Yurt sorunu temelli çözülüyor” haberlerine konu olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurdunun tamamlanamaması nedeniyle öğrenciler açıkta kaldı. 

VELİLERDEN TEPKİ

Öğrenciler ve veliler yaşanan duruma tepki gösterdi. Rektörlük binasını eleştiren bazı kişiler, sosyal medyada “Kendinize saray yapana kadar öğrencilere yurt yapsaydınız” ve “Rektörlük binası dikeceğinize keşke KYK yurt sayısını artırsaydınız. Artvin coğrafi özelliği itibarıyla zaten yapılaşmaya müsait değil. Birkaç düzgün alan vardı onu da rektörlük binası yapmışsınız” paylaşımlarını yaptı.

Eleştirilere yanıt veren Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin, temmuzda yaptığı paylaşımında, inşaatı işaret ederek “Yandaki yurt binalarına bakman yeterli olur” dedi. 

Bu haber TC NET HABER tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.