AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel, "Milletimiz getirir de götürür de. Seçim sonucuna şimdiden saygılıyız” dedi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin iktidarı seçimde kaybetmesi durumunda iktidarı devretmeyeceği iddiasına nasıl yanıt verirsiniz?" sorusuna yanıt veren Özel, şu ifadeleri kullandı:

 

"Hiç öyle bir şey olabilir mi ya? Bunu aklına getiren aklını yemiş diyeyim. Bakın yargı denetiminde yapılan bir seçim var. Seçim sonucunda milletimiz takdir etti, görevi başka birine tevdi etti. Yani böyle bir şey, gitmemek noktasında akıllara ziyan olur. Onlar aklını peynir ekmekle yemiş derim. Biz seçmenin, milletin iradesine sonuna kadar saygı duyan bir siyasi anlayışımız var. Milletimiz bize getirir de götürür de. Milletimizin istemediği bir yerde gitmemek gibi bir lüksü kimse de olamaz.

Ama biz bu seçimde geçmiş seçimlerden çok daha yüksek bir oyla hem parlamentoda hem de cumhurbaşkanı seçimini alacağımıza eminiz. Çünkü vatandaşımızın aleyhine bir şeyin altına imza atılmadı. Birtakım eksiklerimiz elbette vardır, bunları tamamlayacağız. Daha iyi bir Türkiye geleceği inşa etmenin derdindeyiz. Birileri gibi seçim mızıkçılığıyla, bozmakla, yıkmakla değil biz yapmakla meşgulüz. Ondan dolayı milletimiz icraatın olacaktır. Ondan dolayı seçim neticelerine herkes saygıyla karşılayacaktır. Biz seçim sonuçlarına şimdiden saygılıyız."