Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli'den Cumhuriyet Balosu ve Cumhuriyet Fener Alayı davet çağrısında bulundu. Özkefeli tüm vatandaşları davet ettiklerini söyledi. 

 

Bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli şunları söyledi.                

                 

 

 "

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi olarak tek hedefimiz Atamızın mirası olan akıl ve pozitif bilim ışığında; Milli Egemenliğin kayıtsız şartsız millette ait olduğu tam bağımsız Türkiye’dir.

24 Haziran 2018 seçimleri ile Laik, demokratik, parlamenter sosyal hukuk devleti yönetimi; Saray’a ve tek adam vesayetine geçmiştir. Bugün yaşadığımız birçok sıkıntının ve karanlık günlerinde nedeni tek akıl ile yönetilemeyen Türkiye ve rejim sistemidir. Biz Atatürkçüler, Cumhuriyete inananlar umudumuzla tekrar aydınlık, çağdaş bir geleceği inşa etmek adına kararlılığımızı asla yitirmedik. Tek kurtuluş yolumuzun Atatürk İlke ve Devrimleri olduğunun bilinci ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 

Derneğimiz yolum Atatürk diyen herkese açıktır. Bu Cumhuriyet Atatürk'tür… Bugün oturdukları makam ve koltukları; Atatürk’e ve Cumhuriyete borçlu olan, o koltuklardan Cumhuriyete kin kusanlara bunu bir defa daha hatırlatıyoruz. Haddinizi bilin…

Atatürksüz bir Tarih, Atatürksüz bir Türkiye yaratmaya çalışanlara inat Atatürk’ün başlattığı aydınlanma devrimi yolunda anlatmaya, çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

Cumhuriyetin tüm kazanımları tırpanlanmış olsa da Emperyalizme ve onun gerici, bölücü işbirlikçilerine karşı; dünyada ilk ve tek emperyalizmi dize getiren liderin çocukları olarak mücadele azim ve irademiz asla bitmemiştir. 

Bu gün gelecek korkusu yaşayanlar rejimi değiştirmek isteyenlerdir.

Ülkemizi, bağımsız düşünen, özgür yaşayan, laik, geleceğe güvenle bakan insanların Ülkesi, Atatürk Türkiye’si yapmak azim ve kararındayız. 

Bunu gerçekleştirecek Cumhuriyetçi program, Atatürk’ün Devrimci Cumhuriyet felsefesinin özünde ve başarılarla dolu pratiğinde mevcuttur.

Bu sene de Cumhuriyet Bayramımızı coşku ile kutlamak için bir dizi etkinlikler düzenledik. 

28 Ekim 2022 Cuma günü Saat:20.00 Neco Plaza Samsun’da yapılacak Cumhuriyet Balosu’nu gönlü bizle olan tüm Atatürkçüler ile beraber tek ses, tek yürek olarak gerçekleştireceğiz.

 

29 Ekim 2022 Cumartesi günü Saat:11.00 de Samsun Onur Anıtı’nda (Atatürk Anıtı) siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, sendika ve odalarla beraber çelenk sunumu ve basın açıklaması yapacağız. 

29 Ekim 2022 Cumartesi günü Saat:19.30 da Elli altılar DSİ önünden başlayacak Cumhuriyet Fener Alayı’nda Samsun Halkının katılımı ile Ticaret Lisesi Hava Merasim Bölüğü Bandosu eşliğinde coşku içinde yürüyeceğiz. 

 

Türk Ulusuna önderlik ederek gerçekleştirdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı Zaferi sonrasında, en büyük eserim dediği “Cumhuriyeti” kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN İLELEBET PAYİDAR KALACAĞINI” SÖYLERKEN, GELECEK KUŞAKLARA “CUMHURİYETİN SAVUNULMASI” GÖREVİNİ DE VERMİŞTİR.

BUGÜN BU GÖREVİ YERİNE GETİRMEK SORUMLULUĞU BİZLER İÇİN DAHA BÜYÜK GÖREV OLMUŞTUR.

‘’Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalıdır." Hep dediğimiz gibi '' Bu Vatan ve bu Cumhuriyet'' bize Atamızdan mirası ve emanetidir. Bu mirasa sahip çıkmak bizim namusumuz ve görevimizdir. 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve Devrimleri ışığında yılmadan ve yorulmadan Cumhuriyetimizin 100. Yılına doğru azimle koşarken; Milli Mücadele şehri Samsun’a yakışır şekilde, tüm etkinliklerimize Samsun Halkını davet ediyoruz. Sizleri de aramızda görmekten onur ve gurur duyacağız.

İnanıyoruz ve biliyoruz ki kazanan akıl ve bilim olacaktır, kazanan Cumhuriyet olacaktır!

 

Gelin Tek Ses, Tek Yürek olalım… 

Yaşasın Cumhuriyet " dedi.