Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından 13-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası sonuçlandı. Teos Marina ev sahipliğinde yapılan ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun planlı faaliyetleri arasında bulunan şampiyonada 20 sporcu, Seferihisar Sığacık’ın renkli sualtı dünyasını en iyi yansıtan fotoğrafları ve videoları çekebilmek için yarıştı. Fotoğraf dalında 6 kategori, video dalında 3 kategori üzerinden 2 gün boyunca 4 dalış gerçekleştiren sporcular, Sığacık dalış noktalarındaki mercan sünger oluşumuna ve canlılığa hayran kaldı. Türkiye’nin önde gelen isimlerinden oluşan jüri değerlendirmelerini tamamlamak üzere Teos Marina Yat Yelken Kulübü’nde toplandı ve birbirinden güzel fotoğraf ve videolar arasından en dikkat çekenleri seçti. Heyecanlı bekleyişin sonunda tüm kategorilerin birincileri açıklandı. Buna göre;

 

Fotoğraf ‘balık kategorisinde’ birincilik Ferda Coşkun’un, ‘makro kategorisinde’ birincilik Turusen Yüzbaş’ın, ‘temalı makro kategorisinde’ birincilik Eser Paşa’nın, ‘geniş açı kategorisinde’ birincilik Hüseyin Murat Orkun’un, ‘modelli geniş açı kategorisinde’ birincilik Eser Paşa’nın, ‘yaratıcı kategorisinde’ birincilik Eser Paşa’nın oldu. Video film ‘düzenlenmemiş film kategorisinde’ Erkan Balk’ın birinci olduğu yarışmada fotoğraf bireysel sıralaması Eser Paşa, Ferhan Coşkun ve Turusen Yüzbaş şeklinde gerçekleşirken, video bireysel sıralaması Erkan Balk, Sinan Eruçar ve Bülent Çalımlı şeklinde oldu. Kulüpler puan sıralaması ise sırasıyla Aktif Balık Adamlar Kulübü, Antalya Sualtı Spor Kulübü ve Kuşadası Spor Kulübü olarak sıralandı.

 

Sığacık Kaleiçi’nde yapılan madalya töreni TSSF Başkanı Oğuz Aydın, Genel Sekreter Şehri Şahin, Genel Koordinatör Zafer Yüksel, Yönetim Kurulu Üyesi Ferda Büyükbaykal, Sualtı Görüntüleme Teknik Kurul Başkanı Murat Kaptan yönetiminde 17 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleşti.

 

 

 

 

Teos Marina’ya Yakın Dalış Noktaları Dalıcıların Rüyalarını Süslüyor

 

Türkiye’nin en iyi dalış noktalarına sahip bölgelerinden Sığacık’ta hizmet veren Teos Marina’nın Genel Müdürü Faruk Günlü, “Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz, tüm kazanan yarışmacıları gönülden tebrik ederim. Ödül gecesinde bize verdikleri ödül için de federasyona teşekkür ederiz. Kazanan tüm eserleri önümüzdeki günlerde Teos Marina Çarşı’daki Festival Alanı’nda sergiliyor olacağız. Sergiyi kaçırmak istemeyen misafirlerimizin Teos Marina Instagram adresi olan @teosmarinaofficial adresini takip etmelerini tavsiye ederim.

 

Bu yarışma için Sığacık’ın seçilmesi tesadüf değil. Sığacık su altı dünyası hem faunası hem florası bakımından Akdeniz havzasında bulabileceğiniz en nadir yerlerden. Ayrıca dalış noktalarının tümü oldukça güvenli. Sığacık’taki kadar geniş balık, mercan ve sünger çeşitliliğinin olduğu çok az yer var. Biz de Teos Marina olarak bu güzelliğe kayıtsız kalamadık ve Türkiye’nin turizm elçilerinden biri olarak, marinamızda faaliyet gösteren Serenad Dalış Merkezi işletmecisi Adem Gürsoy ve Görkem Gürsoy’la birlikte ‘Teos Marina’ya Yakın Dalış Noktaları’ broşürünü hazırladık. Bu sayede oldukça kapsamlı bir referans niteliğinde hazırladığımız broşürümüzü yurt dışı ve yurt içi fuarlarda dağıtarak ülkemizin sualtı güzelliklerini tanıtıyoruz. Sığacık’ta dalış yapmak isteyen herkes dalış öncesinde sualtı dünyasının güzellikleriyle ilgili bu kapsamlı ve doyurucu bilgileri https://teosmarina.com.tr/pdf/teos-marina-dalis-noktalari-brosuru.pdf adresinden cihazına indirebilir. Teos Marina’da hizmet veren dünyanın en seçkin dalış ekollerinden biri olan Scuba Schools International’ın (SSI) dalış merkezi Serenad Dalış Merkezi’ne başvurarak 0 505 800 76 16 numaralı telefondan dalış için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Yaz kış demeden yapabileceğiniz dalış etkinliği için sizleri Teos Marina’ya bekliyoruz.” dedi.