Kütahya Simav ve Tavşanlı ilçeleri sınırları içerisinde Zenit Madencilik isimli firma tarafından “Altın-Gümüş Madeni, Açık Ocak Kapasite Artırımı-Yığın Liçi ve ADR Tesisi” projesi planlanıyor. Proje ile ilgili işletilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında 20 Ocak 2021’de inceleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı, ancak henüz nihai ÇED raporu yayımlanmadı. CHP’li 6 milletvekili bir heyetle birlikte 26 Şubat’ta söz konusu proje sahasında incelemelerde bulundu.
YURTTAŞLAR TEHDİT EDİLİYOR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, heyetin incelemelerini ve gözlemlerini rapora dönüştürdü. Raporda bölgede yaşayanların korku ve endişe içinde olduklarına dikkat çekildi. Raporda “Maden şirketinin köylülere arazilerini önerilen fiyattan satmadıkları takdirde çok daha düşük bedellerle kamulaştırılacağı tehdidinde bulunmak suretiyle köylüleri korkuttuğu ve arazilerini satın aldığı öğrenilmiştir” denildi.
BAŞLAMADAN İPTAL EDİLMELİ
Ruhsat sınırının bir kısmının Çatak Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde kaldığına dikkat çekilen raporda, bölgede kızılgeyiklerin yer aldığı kaydedildi. Raporda çok sayıda mahallenin isale hattının ÇED içinde kaldığının altı çizilerek şu ifadelere yer verildi: “Bölgeden doğan akarsular Emet Çayı ve Kocaçay ile Emet Çayı olarak birleşmekte, Emet Çayı ileride Mustafa Kemal Paşa Nehri ile Uluabat Gölü’nü beslemekte ve daha sonra da Kocasu olarak Karacabey Ovası’ndan Marmara Denizi’ne dökülmektedir. Bursa ve Balıkesir illerimizi halk sağlığını yakından ilgilendiren projenin, yerleşim alanlarına mesafesi, mera-orman-tarım alanlarını işgal etmesi, su kaynaklarını tehdit etmesi göz önüne alındığında faaliyete geçmeden iptal edilmesi gerekmektedir. Su kaynaklarının yok olması, biyoçeşitliliğin kaybedilmesi, sağlıklı gıdaya erişimin engellenmesi, hava-toprak kirliliği gibi birçok zarar ve ihlali bir arada beraberinde getiren madencilik faaliyetlerinde, en temel itirazlar üretim aşamasında siyanür ya da sülfürik asit kullanılması üzerinde yoğunlaşıyor diyebiliriz.”
Here’s how:
Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It signals you as soon as they say they’re interested – so that you can talk to that lead while they’re still there at tcnethaber.com.
Talk With Web Visitor – CLICK HERE http://talkwithcustomer.com for a live demo now.
And now that you’ve got their phone number, our new SMS Text With Lead feature enables you to start a text (SMS) conversation – answer questions, provide more info, and close a deal that way.
If they don’t take you up on your offer then, just follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship.
CLICK HERE http://talkwithcustomer.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business.
The difference between contacting someone within 5 minutes versus a half-hour means you could be converting up to 100X more leads today!
Try Talk With Web Visitor and get more leads now.
Eric
PS: The studies show 7 out of 10 visitors don’t hang around – you can’t afford to lose them!
Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting.
CLICK HERE http://talkwithcustomer.com to try Talk With Web Visitor now.
If you'd like to unsubscribe click here http://talkwithcustomer.com/unsubscribe.aspx?d=tcnethaber.com