Eski Danışmandan Sert Tepki: “Savcılık Yetkisini Aşıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı ve ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ekrem İmamoğlu’na ait görsel ve sesli içeriklerin toplu taşıma araçlarından ve kamu alanlarından kaldırılmasına yönelik kararına sert tepki gösterdi. Özgenç, bu uygulamanın hukuki sınırları aştığını belirterek savcılığın yetkisini sorguladı
Advert

GÜNCEL - 26-05-2025 08:37

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kamuya açık alanlarda ve belediye araçlarında yer alan sesli ve görsel içeriklerinin kaldırılması yönünde bir dizi talimat vermişti. Mart ayında başlayan uygulamalarla İmamoğlu’nun afiş ve pankartları sokaklardan toplatılırken, son olarak metro, metrobüs, otobüs ve vapurlar gibi ulaşım araçlarında da bu içeriklere yasak getirildi.

Prof. Dr. İzzet Özgenç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tutuklanmış olsa bile, halen görevdeki bir belediye başkanına ait görsellerin ve mesajların yasaklanması, savcılığın yetkisini aşar” ifadelerine yer verdi. Özgenç, bu tür kararların yalnızca yargı kararıyla alınabileceğini, savcılığın böyle bir yetkisi bulunmadığını vurguladı.

Sonuç (Özet)

Ekrem İmamoğlu’na yönelik görsel ve sesli içerik yasakları hukuki tartışmaları beraberinde getirirken, iktidara yakın isimlerden bile itirazlar yükseliyor. Prof. Dr. İzzet Özgenç’in çıkışı, savcılığın yetki sınırlarını yeniden gündeme taşırken, kamuoyunda sansür ve ifade özgürlüğü tartışmalarını da alevlendirdi.

 

 

Günün Diğer Haberleri