CHP’li Başkanlar Adliyeye Sevk Edildi: Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere Gözaltında

5 Temmuz Cumartesi sabahı düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan CHP’li belediye başkanları Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Gözaltılar, etkin pişmanlıktan yararlanan bir kişinin verdiği ifadeler doğrultusunda gerçekleştirildi.
Advert

GÜNCEL - 08-07-2025 09:44

CHP’li belediyelere yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması çerçevesinde 5 Temmuz sabahı gözaltına alınan 13 isim, bu sabah Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere de bulunuyor.

İki başkan, kontrollerin ardından diğer 11 kişiyle birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturmanın, tutuklu bulunan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri’de ziyaret ettikten sonra İstanbul’dan dönerken, Gebze’deki ablasının evinde gözaltına alınan Karalar ve Ankara’dan Adıyaman’a dönmek üzereyken gözaltına alınan Tutdere’yi de kapsadığı belirtildi.

Operasyonun, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Aziz İhsan Aktaş ile bazı çalışanlarının verdiği ifadeler üzerine başlatıldığı öğrenildi. Gözaltı işlemleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde yürütüldü.

 

 

Günün Diğer Haberleri